Rendelés

Keresés

Termesztés

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

(Lycium Barbarum vs. Lycium Chinense Miller)


Idézet Gary Young ND, Dr. Ronald Rawlence PhD. és Marc Schreunder - Ningxia Wolfberry - The Ultimate Superfood  című könyvből:
 
"Az észak-kínai Ningxia Hui Autonóm területen élők számára a Lycium Barbarum egy kisméretű, vörös, gyógyhatású bogyó, amelyet a nyugaton élők farkasbogyóként ismernek, Ázsia-szerte pedig Di Gu Zi-nak, Kei Tze-nek vagy Gou gi zi-nek (Gojinak) hívnak.  
 
Kínában csupán 10 Lycium faj létezik. Ezek közül 7 faj, 3 fajta és 35 kultúrnövény-változat található Észak-Kínában. Ezek közül a legnagyobb megbecsülésnek gyógyhatásának köszönhetően a Lycium Barbarum örvend... A többit rosszabbnak vagy másodrangúnak tartják.
 
 A Lycium Barbarum kizárólag Észak-Kína Sárga folyóhoz közeli kis területén nő: a Ningxia Hui Autonóm Területen és a Xinjiang Uygur Autonóm Területen.  
 
A Lycium Chinense Miller, a farkasbogyó nagyon közeli, mindamellett jól megkülönböztethető rokona mind a tápanyagtartalmat, mind pedig a bioaktív tulajdonságokat tekintve alulmarad a kínai farkasbogyóval szemben. A Lycium Chinense Miller Észak-Kína Ningxia, Gansu, Hebei, Nei Monggol, Qinghai, Shanxi és egyéb területein őshonos.
 
2001-ben és 2002-ben összehasonlítottuk a kínai farkasbogyó antioxidáns értékeit egyéb, Kínában található farkasbogyókéval. Jóllehet mindkettőt bármilyen ismert tápanyagnál értékesebbnek tartottak, a Lycium Chinense jelentősen kisebb ORAC értékkel bír (202 vmTE/g), mint a Lycium Barbarum (303 vmTE/g)."

Érdemes lehet tehát megnézni a csomagolást tüzetesebben és kideríteni a latin nevét is a goji bogyónak / lícium gyümölcsnek, mielőtt pusztán az egységár alapján döntve kosarunkba helyeznénk vagy megrendelnénk egy adott terméket. Ha pedig olyan csomagolással találkozunk, amin nem tüntetik fel a gyümölcs latin nevét, az ugyancsak elgondolkodtató lehet.
 
Ha a GojiMestertől rendel, Ön Ningxia tartományból származó kiváló minőségű és nagy szemű aszalt Lycium Barbarum gyümölcsöt kap!

 

 

Cookie-k: Weboldalunk cookie-k segítségével szabja személyre szolgáltatásait, javítja a felhasználói élményt.
Honlapunk használatával ön elfogadja az erre vonatkozó adatvédelmi szabályzatunkat.