Rendelés

Keresés

Termesztés

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Számos goji bogyót népszerűsítő honlapon olvashatja, hogy a goji 500-szor több C-vitamint tartalmaz tömegarányosan, mint a narancs. Ez egy valóban hatásos marketingfogás, csak az a baj, hogy nagy valószínűséggel nem állja meg a helyét. A narancs C-vitamin tartalmát illetően egységesek a különböző szakkönyvek és egyéb írott források, azaz átlagosan 50 mg/100g körüli C-vitamin mennyiséggel rendelkezik. A goji bogyót ugyancsak számos analízisnek vetették alá az elmúlt években, viszont – szemben egyéb összetevőivel – a C-vitamin tartalmáról nem érhető el igazolhatóan hivatalos vizsgálati eredmény. Egyes szakirodalmak 2500, mások 150 mg/100 g C-vitamin tartalmat közölnek. Ezek a vizsgálati eredmények nem feltétlenül hamisak, ez a különbözőség inkább arra utal, hogy rendkívül sokat számít a bogyó érésekor jellemző időjárás, a napsütéses órák száma, a csapadék mennyisége, az aszalás hossza, illetve, hogy egyáltalán szárított vagy nyers bogyót vetettek vizsgálat alá.

A GojiMester mindenesetre nem híve a megalapozatlan, hatásvadász információk terjesztésének, ezért ami biztosan kijelenthető erről az apró farkasbogyóról az az, hogy C-vitamin tartalma legalább eléri, de valószínűleg jócskán meghaladja a narancs és sok más gyümölcs C–vitamin tartalmát. 

De mit is jelent szervezetünknek ez a vitamin?

Mindenki számára közismert tény, hogy a C-vitamin kulcsfontosságú építőeleme egy erős immunrendszerrel rendelkező egészséges szervezetnek, mivel növeli a szervezet természetes védekezőképességét a minden irányból támadó toxikus vegyületek, vírusok és baktériumok ellen. De fontos megemlíteni, hogy napi szinten érdemes odafigyelni a bevitelére, hisz már a jól ismert reklámokból tudhatjuk, hogy nem zsírban oldódik (mint a legtöbb vitamin) hanem vízben, ezért szervezetünk C-vitamin készlete gyorsan kiürül.

A goji bogyó jelentős C-vitamin tartalmán túl számos olyan bioaktív komponenssel is rendelkezik, melyek növelik az emberi szervezet természetes ölő-sejtjeinek aktivitását.

C vitamin tartalom

 

 

Cookie-k: Weboldalunk cookie-k segítségével szabja személyre szolgáltatásait, javítja a felhasználói élményt.
Honlapunk használatával ön elfogadja az erre vonatkozó adatvédelmi szabályzatunkat.