Rendelés

Keresés

Termesztés

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Meglepő mennyire könnyű elkészíteni ezeket a müzliszeleteket, és ami még jobb bennük, hogy a lehetséges variációknak csak a képzelgoji bogyós és pisztáciás müzliszeletetünk szab határt! Kiváló energiaforrás reggeli mellé vagy csak nassolni.

Hozzávalók:

  • 2 csésze zabpehely
  • ¼ csésze hámozott sós pisztácia, apróra vágott
  • 3 evőkanál lenmag
  • ⅓ csésze méz 
  • 2 teáskanál tiszta vanília kivonat
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 2 és fél evőkanál mandulaolaj
  • ¼ csésze szárított Goji

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy nagy tepsibe tegyünk sütőpapírt, majd rendezzük el zabot egy rétegben, és süssük 10-15 percig, szem előtt tartva, hogy ne égjen meg. Tegyük félre kihűlni.
  2. Tegyük át zabot egy nagy tálba. Adjuk hozzá az apróra vágott pisztáciát és lenmagot.
  3. Egy kis serpenyőben keverjük össze a mézet és a vanília kivonatot a kókuszolajjal. Főzzük közepes lángon, és folyamatosan kevergessük, míg a kókuszolaj el nem olvad. Óvatosan adjuk hozzá a mandulaolajat és folytassuk a főzést még 1-2 percig, amíg minden jól össze nem áll.
  4. Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a goji bogyót. Öntsük a keveréket egy zabhoz és jól keverjük össze egy fakanállal, ügyelve arra, hogy egyenletes legyen mindenhol.
  5. Tegyük a tepsibe át a zab keveréket, nyomjuk jól össze őket (minél jobban összenyomjuk, annál jobban összetapadnak)! Tegyük hűtőbe legalább 2 órára, majd vegyük ki a tepsiből és vágjuk szeletekre. Hűtőben tároljuk!

Jó étvágyat!

Forrás: MayIHaveThatRecipe

 

 

Cookie-k: Weboldalunk cookie-k segítségével szabja személyre szolgáltatásait, javítja a felhasználói élményt.
Honlapunk használatával ön elfogadja az erre vonatkozó adatvédelmi szabályzatunkat.