Rendelés

Keresés

Termesztés

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre
1_goji_bogyos.jpg2_goji_bogyos_szezamos.jpg3_goji_muzli.jpg4_kakaos_goji_labdak.jpg5_csokis_goji.jpg6_goji_lekvaros.jpg7_kecskesajtos.jpg8_csirkes_gombas.jpg9_goji_koktel.jpgA_gojis_csicseriborsos_csirkes_salata.jpgB_bananos_mandulatejes_gojis_puding100x100.jpgC_kakaos_csicseriborsos_vegan_gojis_keksz.jpgD_tejberizzsel_toltott_gojis_oszibarack.jpgE_kesudios_datolyas_gojis_energiasuti.jpgF_citromos_gojis_turolepeny.jpgG_gojis_turokocka.jpgH_gojis_spagetti.jpgI_bazsalikomos_goji_chia_pudding100x100.jpgJ_sutesnelkuli_goji_torta.jpgK_tokehalas_goji_burger.jpgL_szuzpecsenye_gojival.jpgO_gojibogyos_kesutekercs.jpgP_banan_mango_chia_goji_puding.jpgQ_almas_gojis_lepeny.jpgR_daralthusos_rakott.jpgSZ_gojis_palacsinta.jpgS_gojis_paradicsomleves.jpgTY_gojis_repatorta.jpgT_chiapuding.jpgU_granatalma_goji_muffin.jpgV_goji_brios.jpgW_almas_gojis_desszert.jpgX_gojis_zabkasa.jpgY_gojis_muzliszelet_100x100.jpgZS_gojis_energiashake.jpgZ_goji_smoothie_masnapossag.jpgkutyakeksz.jpgmandulas_csokis_gojis.jpgnyers_almaspite_gojival_szerecsendioval.jpgtort_edesbrurgonya_gojival.jpg

Az elmúlt évek brownie őrületében sokakat megfertőzött ez az egészen magával ragadó, nagyon csokis és nagyon könnyen elkészíthető édesség. De próbálta már ötvözni a goji bogyó számos előnyével? A GojiMester nem csak a gojibogyó hozzávalóval bővítette a receptet, hanem más egészséges összetevővel is a süteményfogyasztás lelkiismeret-furdalás mentes élvezetét segíti elő. És laktóz érzékenyek is fogyaszthatják!

A legcsokisabb gojis brownie

Hozzávalók:

  • 15 dkg étcsoki, akár többféle is (a húsvéti tojás,t mikulást vagy egyéb egyszerű törmelék csokoládét is nyugodtan fel lehet használni)
  • 1/2 tasak csokiöntet
  • 10 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 6 dkg cukor (mézzel helyettesíthető 2/3 részben)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 40 g szárított goji bogyó
  • 14 dkg liszt (fele finomliszt, fele teljes kiőrlésű rozsliszt)
  • 5 dkg darabolt dió vagy mandula
  • késhegynyi (negyed mokkás kanálnyi) szódabikarbóna
  • 1/2 dl víz/tej (laktózérzékenyek laktózmentes tejet természetesen)
Elkészítés:
  1. A sütőt máris beállíthatjuk 175 fokra, mert a süti előkészítésével gyorsan végezni fogunk.
  2. A csokikat összetörjük, apró darabokra vágjuk, kb 0,5-1cm-es darabokra.
  3. A liszteket, vaníliás cukrot, csokidarabokat, diót/mandulát, szódabikarbónát, és cukrot egyberakva összekeverjük a száraz alapanyagokat.
  4. A vajat lassan felolvasztjuk és a vizet/tejet beleöntjük, majd a csokiöntet port elkeverjük vele.
  5. A gojit vagy ebbe a masszába rakjuk bele vagy egyszerűen a száraz anyagokba keverjük.
  6. Így van két tál, egy száraz és egy masszás összetétel. E kettőt összeöntve és a tojásokat beleütve jöhet a jó kis kutyulás. Ragadós masszát kapunk, melyet ha túl hígnak vélünk, akkor egy kevés liszttel még megszórhatjuk.
  7. Tepsi kivajazás, lisztezés és lehet beleönteni a masszát.
  8. 20-25 perc alatt készre sül, és akkor tökéletes, ha a közepébe szúrt fogpiszkálóhoz még épp egy picit ragad.
Hűlés közben kicsit még szilárdul. Meleg állapotban érdemes vaníliafagyival és csokiöntettel is kipróbálni, de hidegen is alig lehet neki ellenállni! Ezt az adagot egy család ebéd után simán elpusztítja. Ha mást is kínálni akarunk belőle, akkor érdemes duplázni a mennyiségeket.

 

 

Cookie-k: Weboldalunk cookie-k segítségével szabja személyre szolgáltatásait, javítja a felhasználói élményt.
Honlapunk használatával ön elfogadja az erre vonatkozó adatvédelmi szabályzatunkat.