Rendelés

Keresés

Termesztés

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

A kínai goji bogyós gombás csirke az egyik leggyorsabban elkészíthető étel, kitűnő választás ha nincs túl sok időnk vagy fáradtak vagyunk a főzéshez.

Hozzávalók:

Csirkés gombás goji

  • 15 dkg csirkemell, vékony szeletekre vágva
  • 6 shiitake gomba, megtisztítva szeletekre vágva
  • 2 evőkanál goji bogyó, meleg vízben áztatott
  • 2 fokhagyma apróra vágva
  • 2 szelet gyömbér szeletelve
  • 3 újhagyma zöldje, ujj vastagra vágva

Pác:

  • 1 teáskanál kukoricakeményítő 2 evőkanál vízben elkeverve
  • 1 ek cukor
  • 1 ek. világos szójaszósz
  • 1 ek. sötét szójaszósz
  • 1 teáskanál osztriga-mártás
  • 1 teáskanál szezámolaj

Elkészítés:

  1. A csirkét legalább 5 perccel előbb pácoljuk be
  2. Forrósítsunk fel olajat egy wokban, majd tegyük bele és pirítsuk meg a gyömbért és fokhagymát. Mikor már illatos, hozzáadjuk a csíkokra szeletelt csirkét és félkészre sütjük.
  3. Ha a csirke kifehéredett, hozzáadjuk az újhagymát és keverjük 1 percig, hogy összesüljön.
  4. Hozzáadjuk a gombát és tovább kevergetjük, amíg a gomba megfonnyad és levet ereszt.
  5. Hozzáadjuk a goji bogyót és kevergessük még 1 percig.

 Mikor minden puha és összesült, forrón tálaljuk. Jó választás lehet köretnek a párolt rizs.

Forrás: Mijorecipes

 

 

Cookie-k: Weboldalunk cookie-k segítségével szabja személyre szolgáltatásait, javítja a felhasználói élményt.
Honlapunk használatával ön elfogadja az erre vonatkozó adatvédelmi szabályzatunkat.