Rendelés

Keresés

Termesztés

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Hozzávalók:

  • 3/4 bögre magozott friss datolya
  • 3/4 bögre kesudió (néhány órára beáztatva)
  • 1/4 bögre goji bogyó
  • 1 ek. kakaópor
  • 1 ek. kókusz zsír

A tetejére:

  • 8 kocka 90%-os étcsoki
  • 1 marék összevágott, pirított kesudió a tetejére

Kesudiós, datolyás, gojis sütiElőző éjszaka áztassuk be a kesudiót, hogy kioldódjanak belőle az enzimgátlók.
(A magokban természetesen előforduló enzimgátlók szerepe, hogy megvédjék a magot addig, amíg növekedéshez megfelelő körülmények közé nem kerülnek (napfény, víz, termőtalaj...) Mivel az enzimgátlók megakadályozzák a magban levő enzimek működését, a hasnyálmirigynek extra adag emésztőenzimet kell kiválasztani, az emésztéshez. Ezért fordul elő gyakran, hogy az olajos magvak megülik a gyomrunkat. Az enzimgátlók eltávolításával a magokban rejlő életerő is felszabadul. Persze ha megsütjük, vagy főzzük a magokat, a hő hatására is megsemmisülnek az enzimgátlók, viszont az értékes enzimeket is elveszítjük így, amit nem szeretnénk.)

5-10 percre áztassuk be a goji bogyót. Vigyázni kell, könnyen megpuhul, ha hosszabb ideig ázik a vízben, mállóssá válik.
Az alaposan leöblített kesudiót, a kimagozott datolyát, a kókusz zsírt és a kakaóport robotgép segítségével dolgozzuk péppé. Közben többször állítsuk meg a gépet és forgassuk át a masszát, hogy a gép egyenletesen el tudja dolgozni. Amikor kialakult a krém, simítsuk szilikon formába (vagy zsírpapírral bélelt formába), és tegyük a hűtőbe. Amikor megszilárdult, késsel lazítsuk fel a szélét majd borítsuk egy tálra.
A tetejére csorgassuk rá a gőz fölött felolvasztott csokit, és szórjuk meg az aprított és kissé megpirított kesudióval.

Forrás: Retikül és fűszerdoboz

 

 

Cookie-k: Weboldalunk cookie-k segítségével szabja személyre szolgáltatásait, javítja a felhasználói élményt.
Honlapunk használatával ön elfogadja az erre vonatkozó adatvédelmi szabályzatunkat.