Rendelés

Keresés

Termesztés

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

A palacsinta folyékony tésztából készített, serpenyőben mindkét oldalán megsütött, tésztája ízesítése szerint édes vagy sós étel. Rengeteg változata létezik: tölthető édesre, sósra, fogyasztható hidegen és melegen, főételnek, vagy desszertnek. Mai receptünk egy túrós-goji bogyós váGojis palacsintaltozatot mutat be.

Hozzávalók:

Tésztához:  

  • 1 l tej
  • 4 db tojás
  • 440 g liszt
  • csipet só
  • csipet cukor
  • sütőolaj
  • lekvár

Töltelék:

  • 230 g túró
  • 20 g szárított goji
  • 1 csomag vaníliás cukor

Öntet:

  • 100 g főző csokoládé
  • 35 g vaj / margarin
  • 60 g hámozott mandula

Elkészítés:

  1. Készítse el a palacsinta tésztát. Öntsük ki a tejet egy nagyobb tálba, adjuk hozzá az egész tojásokat habverővel, majd a lisztet, a csipet cukrot, csipet sót és alaposan, csomómentesre keverjük össze. Hagyjuk állni 10-15 percig, majd süssük palacsintát.
  2. A serpenyőbe tegyünk egy kis olajat, hagyjuk felmelegedni, majd öntsünk rá egy kis mennyiségű tésztát, egyenletesen elosztva  a serpenyőbe.
  3. Amikor az egyik oldala megsült, fordítsuk meg és süssük meg a másik oldalt is.
  4. Kenjük meg a kívánt ízesítésű lekvárral.
  5. Készítsük el a tölteléket: Szárított gojit áztassuk 10-15 percig langyos vízben (hogy felpuhuljon). Aztán öntsük le a vizet. Túró villával vagy kézzel turmixgépben simára keverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a gojit és jól összekeverjük.
  6. Töltsük be a tölteléket és tekerjük fel a palacsintát.
  7. Készítsük el az öntetet: A mandulát egy serpenyőben kevés olajon aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd ha kihűlt apróra vágjuk.
  8. Egy tálban, kicsi lángon felolvasszuk a csokoládét, ha felolvadt adjuk hozzá az apróra vágott mandulát, keverjük össze, és öntsünk a palacsinták tetejére.

Jó étvágyat kívánunk!

Forrás: VarechaPravda.sk

Cookie-k: Weboldalunk cookie-k segítségével szabja személyre szolgáltatásait, javítja a felhasználói élményt.
Honlapunk használatával ön elfogadja az erre vonatkozó adatvédelmi szabályzatunkat.